Friday, April 22, 2011

Pengadil dan penjaga gol berkongsi warna jersi..!!!

Hari selasa yang lalu aku bersama crew UN9 telah bertandang ke Stadium Darulmakmur Kuantan....perlawanan antara Negri berlaga dengan Pahang....dan entry kali ni bukan nak menceritakan hal keperibadian aku.....tapi kali ni aku nak cerita sikit tentang satu senario yang amat sangat minat aku perhatikan......



 gambar dicuri tanpa curiga daripada enchek Don Helmy
 
 Ok sekarang cuba anda perhatikan apa yang menariknya dalam gambar diatas.....hmmmmmm.....dapat tak mengesanya ???

ok....ok....perhatikan warna kit penjaga gol dan pengadil bertauliah dari FAM tu.....sama tak????
sefahaman aku dalam permainan bolasepak profesional ni kalau kit pengadil sama dengan pemain...maka pemain tu seharusnya menukar kepada warna yang lain...ini FIFA punya LAW aku cakap ni...tak tau pulak FIFA punya Law ni tak berkuatkuasa di Pahang pasal presiden FIFA baru dapat Dato tempohari....

PBNS pun satu hal...bantahlah...tak kan mau diam...aku sempat berborak dengan salah seorang jurulatih Negri pada malam tu...dan dia pun perasan insiden tersebut...tapi terpulanglah kepada pihak pengurusan untuk membuat bantahan....

Aku tahulah ketangkasan FAM meghasilkan Officials ni...tak ada negara dalam dunia ni boleh lawan(baca post tentang kehebatan FAM menghasilkan pengadil di entry dekat bawah-bawah ni)....Setiap perlawanan Liga Super ada pegawai dari FAM datang ...mungkin pegawai yang datang kali ni rabun warna kot ataupun dah diberitahu kepada pasukan terbabit...tapi pasukan terbabit buat tak tahu je...ataupun aku yang rabun warna......!!!!!
P/S.sila-silalah klik dekat iklan yg terdapat dekat dalam blog ni...mana tau anda akan dapat hadiah misteri...yang memang misteri....cubala cubala...

Wednesday, April 13, 2011

Dari KONA ke grandstand !!!!



Lebih dari sebulan aku tak turun ke KONA 4C atas sebab-sebab tertentu aku banyak tak join UN9 punya game sebelum ni....semalam 12 April 2011 perlawanan ke 11 liga super...negeri lawan kedah...... 

Negeri tengah 'off form sekarang ni...last diorang menang seingat aku lawan Terengganu ke T-Team (aku pun tak ingat yang mana satu )........yang penting ke stadium nak naikan semangat diri sambil meluahkanya , nak jumpa GE yg balik bercuti dan nak jumpa juak-juak UN9...

kali ni aku nak bercerita dengan menggunakan visual pulak...ok....!!!!!

video
Aku makan coklat untuk menambahkan tenaga.....Tenaga bakal digunakan dengan banyak malam tu......bergerak dari rumah jam 5.50...

video
Tun Sri Ujin sudah sampai.......nak pergi amik Kibal bayaithonosereus...

Kibal bayaithonosereus di kutip di hostelnya...dan kemudiannya kami teperangkap dalam jem lebih kurang 45 minit menuju pula untuk mengutip orang penting....iaitu capo UN9...agak malang kerana video time ambik Hazim anak Judan ni tak nampak pasal dah gelap....sori Jim...

Didalam kereta ketika menuju ke stadium aku berulang kali cuba mintak dekat Kibal awek yang dia bawak ke tesco haritu...kami sampai di stadium pukul 8 kot....

video
Dalam stadium...apa kenama eh kesenian ni...ok...ok tifo namo eh....siap dengan mercun pom-pom latar belakangnya...awas jangan bakar mercun pom-pom ni dalam stadium ye...itu tak best....!!!!

video
Masa ni Negeri dah kena 0-1 tak silap aku...Letusan desakan kecil bermula di KONA sebelum menjadi besar........kita lihat dibawah ini sambunganya.......

video
Habis game terus ke grandstand...nak meluahkan persaan.....FV craziest dah jadi hijau.....
video

Abang polis cuba memadamkan Flare...tapi tak berjaya memadamkan api kemarahan.....kelihatan Apett sungguh cool di tepi abang polis yang nak padam flare tu....
video

Bergabung dengan Kelab peminat  ......satu suara....!!!
video

Tun Sri Ujin amat marah....suaranya bergema satu Malaysia melalui Tv1 ....
video

player dah keluar...dan Fv craziest terus meluru kearah mereka.....dengan badanya bertukar warna hijau


video

Budak Kedah membising dekat tepi tu...

video

Meninggalkan stadium dengan bola-bola api....

video

makan di kedai romp....sebelum bertolak pulang...Nampak sangat RI kebulor eh....

video

makan pulak durian di jalan raja alang...sebagai penutup......



segala watak dan nama yang disebut disalam ini adalah nama samaran...oleh kerana ultras itu tidak bernama
(betul ke ape aku cakap ni??)......ekekkekekekeekk


ok chow!!!!!

Monday, April 11, 2011

Presiden FAM dan AFF adalah sama ...!!!!!


Tahniah Presiden FAM kerana pada 9 haribulan empat dua ribu sebelas yang lalu.... menang tanpa bertanding serta terus dilantik sebagai Presiden AFF yang baru pada kongres AFF di Bangkok....aku sebagai rakyat Malaysia berasa amat bangga dengan kemenangan tanpa bertanding itu...bangga sebangga-bangganya aku jadinya bila kerusi presiden AFF yang lalu juga disandang oleh orang Malaysia juga iaitu Tengku Ahmed Rithauddeen bekas Menteri pertahanan dan Menteri Luar....dengan kesinambungan yang dapat dipertahankan miliknya itu maka tahniah untuk rakyat Malaysia....Malaysia Boleh !!!!!!

                                                Rumah AFF di PJ (aku sedut dari website AFF)


Pada aku pengaruh besar yang ada pada Sultan Ahmad melayakan baginda memegang jawatan tersebut...Agak malang bagi Nurdin Halid (PSSI) salah seorang calon Presiden AFF telah dipecat oleh FIFA dua tiga hari sebelum tu...aku rasa atas dasar hormat dekat Presiden FAM Datuk presiden bola Thailand pun tarik diri di saat-saat akhir....agaknya la.....


                                                          Presiden AFF dan FAM

Aku kagum dengan semangat Presiden FAM kita ni...memang berjiwa bola sangat-sangat dan baginda memang pencinta sejati bolasepak...satu ketika dulu presiden FAM berundur dan memberi laluan kepada presiden AFC yg baru ketika itu untuk menerajui AFC...dengan alasan sudah lama memagang jawatan..tak silap aku..tak pun nak kurangkan kerja....entahla alasan apa aku pun tak ingat...tapi sekarang Presiden FAM kita kembali bertenaga...dengan tugasan terbarunya....semoga sukses memartabatkan bolasepak ASEAN dan berjaya dengan pelan WC2030....




harapan aku akan ada satu liga bolasepak antara kelab Asean...tapi memang susah bila nak buat pasal bertindih dengan ACL dan AFC cup...hhaaakkk thuuuiiii.. siapalah aku nak berimaginasi lebih-lebih....aku bukan pencinta bolasepak yang ada kuasa dan pengaruh....aku bukan ada tanah ke apa ke nak bagi kat orang.. lagi baik aku duduk diam-diam sudah....tengok apa sebenarnya yang best sangat jadi presiden ni selain dari kuasa......!!!!!


Thursday, April 7, 2011

Jam 8.20mlm di yong tau foo tesco

Salam....aku sebenarnya takde ape nak tulis pun...hari ni aku nak cerita pasal kedai yong tau foo aku di tesco Selayang ni...hari ini genap 12 hari kedai aku beroperasi.....setakat ni saleskedai aku ni   kira bagus jugak la bagi aku la....sebelum ni aku takde pekerja...cuma ada part time ...kibal(part time1) eksiden pulak pada hari kedua aku beroperasi...sampai sekarang injured ...kesian dia...aku harap dia cepat sembuh....Mat bayai (bukan nama sebenar)(part time 2)aku dah berentikan kerja...pasal dia ceroboh FB aku dan mempunyai displin yang teruk sekali....ada ke time aku keluar isap rokok dia boleh masuk fb aku....hampeh!!!!!


                                                      Apolah kono eh kau ni jang !!!
 ok aku teruskan......dekat bawah ni adala gambar sekitar kedai aku ni...bolehlah korang tengok sambil doa-doakan business aku ni bertambah cawanganya....
                               mereka-mereka yang akan menjadi penagih yong tau foo selepas ni
                                                               sibuk je staff sebelah ni
                                                        jiran sebelah Station Kopitiam

lupa pulak nak bagi tau aku dah ada pekerja tetap dekat kedai aku ni....akak asal orang jelebu...duduk dekat flat depan tesco ni....akak ni umur 40 tahun...aku tak tau la sampai bila dia boleh tahan dengan aku....kene marah je memanjan.....ok ada customer...nanti aku sambung....chowwww!!!!