Friday, April 22, 2011

Pengadil dan penjaga gol berkongsi warna jersi..!!!

Hari selasa yang lalu aku bersama crew UN9 telah bertandang ke Stadium Darulmakmur Kuantan....perlawanan antara Negri berlaga dengan Pahang....dan entry kali ni bukan nak menceritakan hal keperibadian aku.....tapi kali ni aku nak cerita sikit tentang satu senario yang amat sangat minat aku perhatikan......



 gambar dicuri tanpa curiga daripada enchek Don Helmy
 
 Ok sekarang cuba anda perhatikan apa yang menariknya dalam gambar diatas.....hmmmmmm.....dapat tak mengesanya ???

ok....ok....perhatikan warna kit penjaga gol dan pengadil bertauliah dari FAM tu.....sama tak????
sefahaman aku dalam permainan bolasepak profesional ni kalau kit pengadil sama dengan pemain...maka pemain tu seharusnya menukar kepada warna yang lain...ini FIFA punya LAW aku cakap ni...tak tau pulak FIFA punya Law ni tak berkuatkuasa di Pahang pasal presiden FIFA baru dapat Dato tempohari....

PBNS pun satu hal...bantahlah...tak kan mau diam...aku sempat berborak dengan salah seorang jurulatih Negri pada malam tu...dan dia pun perasan insiden tersebut...tapi terpulanglah kepada pihak pengurusan untuk membuat bantahan....

Aku tahulah ketangkasan FAM meghasilkan Officials ni...tak ada negara dalam dunia ni boleh lawan(baca post tentang kehebatan FAM menghasilkan pengadil di entry dekat bawah-bawah ni)....Setiap perlawanan Liga Super ada pegawai dari FAM datang ...mungkin pegawai yang datang kali ni rabun warna kot ataupun dah diberitahu kepada pasukan terbabit...tapi pasukan terbabit buat tak tahu je...ataupun aku yang rabun warna......!!!!!
P/S.sila-silalah klik dekat iklan yg terdapat dekat dalam blog ni...mana tau anda akan dapat hadiah misteri...yang memang misteri....cubala cubala...

8 comments:

  1. itula pasalnya...x paham betul la diorang ni

    ReplyDelete
  2. tolong guna font warna itam...skit mata nk baca der.....

    ReplyDelete
  3. takut agak eh dengan presiden FAM...

    ReplyDelete
  4. betul2..tuka kaler font yg gelap sikit

    ReplyDelete