Wednesday, April 13, 2011

Dari KONA ke grandstand !!!!



Lebih dari sebulan aku tak turun ke KONA 4C atas sebab-sebab tertentu aku banyak tak join UN9 punya game sebelum ni....semalam 12 April 2011 perlawanan ke 11 liga super...negeri lawan kedah...... 

Negeri tengah 'off form sekarang ni...last diorang menang seingat aku lawan Terengganu ke T-Team (aku pun tak ingat yang mana satu )........yang penting ke stadium nak naikan semangat diri sambil meluahkanya , nak jumpa GE yg balik bercuti dan nak jumpa juak-juak UN9...

kali ni aku nak bercerita dengan menggunakan visual pulak...ok....!!!!!

video
Aku makan coklat untuk menambahkan tenaga.....Tenaga bakal digunakan dengan banyak malam tu......bergerak dari rumah jam 5.50...

video
Tun Sri Ujin sudah sampai.......nak pergi amik Kibal bayaithonosereus...

Kibal bayaithonosereus di kutip di hostelnya...dan kemudiannya kami teperangkap dalam jem lebih kurang 45 minit menuju pula untuk mengutip orang penting....iaitu capo UN9...agak malang kerana video time ambik Hazim anak Judan ni tak nampak pasal dah gelap....sori Jim...

Didalam kereta ketika menuju ke stadium aku berulang kali cuba mintak dekat Kibal awek yang dia bawak ke tesco haritu...kami sampai di stadium pukul 8 kot....

video
Dalam stadium...apa kenama eh kesenian ni...ok...ok tifo namo eh....siap dengan mercun pom-pom latar belakangnya...awas jangan bakar mercun pom-pom ni dalam stadium ye...itu tak best....!!!!

video
Masa ni Negeri dah kena 0-1 tak silap aku...Letusan desakan kecil bermula di KONA sebelum menjadi besar........kita lihat dibawah ini sambunganya.......

video
Habis game terus ke grandstand...nak meluahkan persaan.....FV craziest dah jadi hijau.....
video

Abang polis cuba memadamkan Flare...tapi tak berjaya memadamkan api kemarahan.....kelihatan Apett sungguh cool di tepi abang polis yang nak padam flare tu....
video

Bergabung dengan Kelab peminat  ......satu suara....!!!
video

Tun Sri Ujin amat marah....suaranya bergema satu Malaysia melalui Tv1 ....
video

player dah keluar...dan Fv craziest terus meluru kearah mereka.....dengan badanya bertukar warna hijau


video

Budak Kedah membising dekat tepi tu...

video

Meninggalkan stadium dengan bola-bola api....

video

makan di kedai romp....sebelum bertolak pulang...Nampak sangat RI kebulor eh....

video

makan pulak durian di jalan raja alang...sebagai penutup......



segala watak dan nama yang disebut disalam ini adalah nama samaran...oleh kerana ultras itu tidak bernama
(betul ke ape aku cakap ni??)......ekekkekekekeekk


ok chow!!!!!

7 comments:

  1. ponek nk tgk sumo eh man..haha

    entri terbaru : http://ajikhahaha.blogspot.com/2011/04/kekecewaan-penyokong-negeri-sembilan.html

    ReplyDelete
  2. mak ai den pon ado ko L.NM wakakak

    ReplyDelete
  3. kalo dicantumkan bang, Buleh Molotop ni, cubo la bakat yg terpendam

    ReplyDelete
  4. Terbaek!

    Moga di lain masa dapatlah mutu video itu diperbaiki supaya lebih jelas dan bermutu.

    Sesungguhnya video seperti ini mampu menjadi bahan sejarah perkembangan bolasepak tempatan.

    ReplyDelete
  5. video yg paling last tu yg buek air liuh meleleh tuuu !!!!!!

    ReplyDelete
  6. apo bondo eh blog ni

    ReplyDelete